Hurtbullen Malin

Idag har jag varit en riktig hurtbulle! Tog en promenad på sjön Drevviken hemma i Farsta med kära mor och far. De övertalade mig, mamma tyckte jag behövde ljusterapi, som hon kallade det.
 Jag kände mig ytterst tveksam huruvida isen skulle hålla, det var trots allt flera plusgrader hela dagen idag.
Mamma himlade med ögonen åt mig och sa att isen var jättetjock. Då ville jag veta om hon hade kollat det personligen, men det fick jag inget svar på. Häpp.

Så ut på isen bar det. Det var otroligt soligt och otroligt vitt, och faktiskt väldigt härligt. Men jag hade noga koll på isen hela tiden och förväntade mig mer eller mindre att vi skulle driva iväg på ett isflak plötsligt. Jag vet att Drevviken är en sjö och inte ett hav, men man vet aldrig!

Vi gick en bit till andra stranden och satte oss och drack varm choklad och solade. Fick till och med lite färg på kinderna, men det höll i två timmar eller nåt.. Jaja, man kan inte få allt!

Och angående mitt förra inlägg så var det visst många som insåg att de måste ha blondiner i släkten! :)


Frågesport för blondiner


Det här är lite kul. 

" 'Frågesport för blondiner'

1. Hur länge varade 100-åriga kriget?
- 116 år
- 99 år
- 100 år
- 150 år
Blondinen använder sin rätt att hoppa över frågan .

2. I vilken land uppfanns Panama-hatten?
- Brasilien
- Chile
- Panama
- Equador
Blondinen tar publiken till hjälp

3. I vilken månad firar ryssarna oktober-revolutionen?
- Januari
- September
- Oktober
- November
Blondinen ringer en vän, en annan blondin.

4. Vad hette George IV?
- Albert
- George
- Manuell
- Jonas
Blondinen söker efter rätt svar på internet.

5. Från vilket djur har Kanarieöarna fått sitt namn?
- Kanariefågeln
- Kängurun
- Råttan
- Sälen
Blondinen åker ur tävlingen.


PS. Om du har skrattat när du har läst detta, så titta på svaren här nedan:





1. 100 åriga kriget höll på i 116 år (1337-1453).

2. Panama-hatten uppfanns i Equador.

3. Oktober-revolutionen firas i november.

4. Kung George IV hette Albert.

5. Kanarieöarna har fått sitt namn efter sälen. Canaria betyder på latin "sälarnas ö" (havshund).

Alltså, hur många rätt hade du??"


Siffror, siffror

Det bara snurrar i huvudet av alla siffror och av allt pluggande! Längtar tills det är över...
Vad är det för vits med att ha Nationella klockan 8 på morgonen förresten? Min hjärna fungerar inte så tidigt. Provet är slut 12 och det är väl ungefär då min hjärna vaknar. Lysande utsikter, verkligen.

Tänkte uppdatera med något intressant, men allt jag kan tänka på är alla dessa formler, funktioner och ekvationer som jag har i huvudet så jag säger bara detta:
Se Desperate Housewives om 20 minuter!

Trötter/Butter

På dagis skulle vi sätta upp "Snövit och de sju dvärgarna".
Karin fick vara Snövit, och innerst inne kände jag mig lite avundsjuk eftersom hon skulle få ha en sån fin klänning då. Men jag sa till mig själv att det var lika bra, för jag tyckte ju ändå inte om äpplen...

Elsa var Toker - inte helt fel, och Anton var blyger med en handduk till skägg att gömma sig bakom varje gång han sa något.
Och jag då? Ja jag fick vara Butter av någon anledning.  (Vad var ni andra?)

Men idag känner jag mig faktiskt mest som Trötter...
Jag är så otroligt trött, vill bara sova. Ska hämta tvätten där nere (jag hatar tvättstuga, jag vill ha tvättmaskin i lägenheten!) och så borde jag ju plugga, men det är så mycket man borde och sängen är ju så skön.

Nej nu behöver jag snart tändstickor om jag ska hålla ögonlocken öppna längre!
God natt!

Min söta Tussi

Min söta Tussi

Det har varit så mycket prat om hundar på sistone, så jag känner att jag måste tala lite för katternas sak också!

Här är min söta Tussi. Bilden är tagen i somras - nio år är hon. Men visst ser hon nästan ut som en liten unge? :)

Ge mig mina 95 minuter tillbaka!

Okej, jag sa ju att jag skulle recensera Hostel, och jag är inte den som ger tomma löften, så här har ni...

Först en liten sammanfattning som inledning. *harkel*  Hostel var den sämsta, vidrigaste, och mest poänglösa film jag sett, någonsin. Det var 95 totalt bortslösade minuter. Att sitta och pilla navelludd hade varit mer givande.
Ni förstår kanske vart jag vill komma?

Den handlar alltså om tre killar, en islänning och två amerikanare som har semester och luffar runt i Europa. I den första delen av filmen gör de i stort sett inget annat än röker på och knullar. (Ursäkta språket.) Det är nästan imponerande hur många ursäkter kåtbocken till regissör (Eli Roth) hittar för att stoppa in nakna bröst överallt.

Så får de höra om ett vandrarhem i Slovakien där det i princip finns drivor av tjejer som bara väntar på att få lägga upp benen för första bästa utlänning. Sagt och gjort, de tar sina ryggsäckar och åker dit snorren pekar, i detta fall rakt mot Slovakien.

De inkvarteras på vandrarhemmet och går ner till spa-avdelningen, där folk går runt halvnakna och ler förföriskt mot varandra. Och med folk menar jag långa, smala, kurviga tjejer.

Man ska ju inte avslöja för mycket i en recension men då brukar syftet vara att locka folk till att se filmen, vilket definitivt inte är mitt syfte, men jag ska ändå inte berätta om slutet, bara för att det helt enkelt inte är värt det.

Vad som händer härefter är att två av tjejerna raggar upp dom och så försvinner dom. Ooh, spännande. Inte. De försvinner och här flippar det ur totalt. De hamnar i en tortyrkammare, utrustad med tänger, saxar, skalpeller, yxor och motorsågar. Sen får man se när de torteras. Blod, äckel och vidrighet.

Ja det är inte mycket mer än så jag kan säga. Bara detta: Se den inte!  Se någon bra film istället. Höstlegender, Crash, En långvarig förlovning eller vilken film som helst med Johnny Depp. Alla sevärda!
Bara inte Hostel. Det är inte värt det, tro mig.
Det är fan i mig inte nyttigt att titta på såna filmer, vad kan någon möjligen få ut av det?!

Det är ett under att den fått betyget 6.1 på imdb.com. Men värt att notera är att det är (nästan) lika många som satt en tia på den, som en etta. Skrämmande - lika många galna människor som sunda... Och så flera där emellan som måste ha varit ironiska, som inte satte en etta....

Så, nu har jag skrivit av mig. Väldigt neutral och konstruktiv recension eller vad säger ni?! Haha.


Superhjältarna

Idag var det aktivitetsdag på Risbergska, och alla ettor och tvåor på Risbergska sprang runt i röda tröjor och med svarta målade masker på ögonen. Tänk vad lite brainstorming kan göra, Jenny! (Det var nämligen hon som kom på hela grejen.)
Sen skämdes man förstås ihjäl i stan och på bussen då alla stirrade och undrade om vi mådde riktigt bra..

Nu blir jag tvingad av killarna här i min korridor att se på Hostel, ska återkomma med en rapport om hur dålig den var...

(Förresten nån som kan tipsa om sommarjobb till mig? :P )


Klagomål från en av Kung Bores undersåtar

Nej nu får det vara nog!

Nu är jag trött på kyla, snö och slask! Jag sa farväl och på återseende till snön i Sälen, så nu tycker jag att den får packa sina väskor och dra!

Jag vill ha en misstroendeomröstning mot Kung Bore... Han missköter sig! Nu är det mars, nu vill jag se gräset och asfalten igen, jag vill se blad på träden och vattnet i Svartån ska vara av flytande form - inte fast!

Nu har jag sagt mitt, nu tycker jag vi välkomnar Fru Flora och sparkar ut Kung Bore.

Hejdå.