En fin lägenhet och några fynd

Det är inte alltid så intressant att läsa om vad andra människor har gjort - alla fattar ju att man gör saker, och att man inte behöver redovisa för varenda timme och minut i vardagen... Så ska inte bli långrandig i min snabba resumé över helgen.

Något som är värt att nämnas är detta - i fredags hade Joona inflyttningsfest i sin nya lya i Örnsro. Något hon inte hade tänkt på var att dela ut haklappar till gästerna, de gick runt och dreglade över den otroligt snygga och stiliga lägenheten.

Det var en trevlig förfest, innan vi skyndade oss till Klaras för att hinna in medan man bara behövde betala för garderob. Jag har aldrig varit inne på krogen så tidigt som i fredags! Men det kostade mig bara en tjugolapp, trevligt värre. (Men billighetsfilosofin sprack på nåt sätt när jag insåg att eftersom jag inte betalat inträde hade jag mer pengar att lägga på drickat!) lika mycket utgifter som vanligt blev det alltså....


Idag har jag och några tjejer varit i Barkaby dit vi hittade efter en smärre felåkning. Köpte en tröja/linne med öppen rygg (typ) som blir jättefin när jag blivit brun i sommar. Ja - egentligen blir alla kläder mycket finare när man är brun, håller ni inte med?

Och så köpte jag ett par jättesöta skor som kommer att passa jättebra med mammas gamla klänning som jag har fått. De glappar lite i hälen, men jag får ha dom när jag inte ska gå så mycket! Eller ta bilen och bara sticka ut fötterna när jag vill visa skorna :P

Men borde man inte kunna fixa det på nåt fiffigt sätt? Jag kan inte lägga i en sula tror jag, för då blir det väldans trångt i tårna, där är det trångt så det räcker redan. Halv sula? Tips mottages tacksamt.


En sjuklings bekännelser

Jag vet att jag uppdaterar alldeles för sällan, men nu har jag faktiskt inget alls av intresse att berätta. Har varit sjuk sen i torsdags, med feber (över 39 grader..) halsont, huvudvärk och hosta.
   Ett tag var jag riktigt orolig att jag hade fått körtelfeber igen, med tanke på all feber och att jag hade så ont i halsen så jag knappt kan svälja. Precis som körtelfebern. Men är på bättringsvägen nu så det var tack och lov inte det.

För övrigt är jag i Stockholm nu. Mamma kom till Örebro igår och tog med sig mig hem. Det är jag väldigt glad för, när man är så sjuk som jag var igår orkar man inte laga mat eller någonting utan vill bara bli ompysslad som jag blir nu.

Har nästan tappat kollen på vilken dag det är också. Söndag va? Åker inte tillbaka till Örebro idag iallafall. Får se när jag blir frisk igen.

***

Sitter här och leker med en linjal jag hade liggandes i byrålådan. Det är en sån där linjal med saker i. Eller alltså. (Vad bra jag är på att beskriva!)
Hursomhelst så i denna finns en liten miniatyr av Titanic och ett isberg. Och så är det lite flytande vätska som väl ska stå för havet. När man lutar linjalen åt sidan så kan man få isberget att krocka med Titanic.

Tyckte väl det var kul när jag var liten, men nu började jag plötsligt undra - är det inte lite osmakligt? Lite absurt?

Tänk om det skulle vara typ WTC och ett flygplan, och så när man lutade på linjalen skulle man få flygplanet att krascha med tornet. Skulle aldrig bli nån succé eller hur?!