Min vecka i Sälen

Nu är det verkligen dags att uppdatera här! Men har haft en väldigt bra ursäkt för att inte göra det, har ju varit i Sälen hela sportlovsveckan med ett gäng sköna personer!

Förra söndagen var det som det bar av mot Sälen i lång karavan. Efter lite strul (grannarna stal vår stuga!) kom vi in till en fin fjällstuga helt och hållet i trä. Jag skojar inte när jag säger att allt var i trä, utom toaletten och de tekniska mackapärerna. Hade det börjat brinna hade den blossat upp som den värsta majbrasa fortare än någon hunnit säga "brasved".

Hur som helst, bastu hade den, ett måste i fjällen nu för tiden! Den var liten men mysig, och som min farmor säger -"finns det hjärterum finns det stjärterum".  "

Backarna var härliga, och de första dagarna perfekta, med sol, blå himmel och minusgrader. Andra halvan av veckan mulnade det på och det blev fler plusgrader än det var i både Stockholm och Örebro! Men inte stoppar lite slask ett dussin skidsugna ungdomar! Vi var ute i backarna som vanligt, svor lite över snön, men gjorde det bästa av situationen. (Vilket bland annat inbegrep att sticka hem tidigt en extra slaskig eftermiddag, krypa upp i soffan med en kopp te och titta på Tyra Banks Show!)

På onsdag fyllde Johanna T år och killarna fixade trerättersmiddag (i början såg det ut att bli katastof men de fixade det faktiskt riktigt bra!) och tre tjejer fixade lekar som blev en stor succé.

Fredagen där emot var den värsta fredag jag varit med om på länge. Flera vet säkert att jag har en tendens att alltid bli sjuk lagom till fredagens utgång, men då pratar vi förkylning. Nu fick jag någon mystisk åkomma som gjorde att jag spydde upp allt jag åt eller drack, men för övrigt mådde jag prima. Stannade naturligtvis hemma och satt framför tv:n hela dagen (när jag inte hade huvudet nedstoppat i toalettstolen, vill säga.) Framåt kvällen var jag väldigt matt och så eftersom jag inte hade någon vätska eller näring i mig, så jag gick och la mig vid sju och vaknade nästa dag klockan elva. Sexton timmars sömn hade gjort mig någorlunda frisk och jag kunde äta igen. Jippi.

Vi var 12 personer där uppe, och det gick väldigt bra måste jag säga, hade superskoj! Tack ni alla.

Igår däremot, kände jag ett stort behov av isolering, så efter skolan åkte jag hem och stirrade in i väggen hela kvällen. Skönt. (Ta det inte för bokstavligt...)

Det var allt för denna gång, nu ska jag gå och sätta mig och vänta på att klockan ska bli nio (Desperate Housewives!)


Summering av helgen

Okej här kommer en snabb sammanfattning av helgen.

Fredag: Söderkällaren med Elsa (och senare några andra också). Vi drack öl och pratade tjejsnack, och tiden rann iväg! En jättefin väska fick jag också i födelsedagspresent av henne. Den kommer att bli älskad, det lovar jag Elsa ;)

Lördag: Fikade på kvällen med Gabi, Mathilde och Elsa. Egentligen skulle vi ha gått och sett Brokeback Mountain, men den var full överallt, så vi tappade sugen. Fikade bort fem timmar istället, vilket också var trevligt. Det förra inlägget tillägnades chokladbollen jag åt då.

Söndag: Min födelsedag och jag inledde mitt sista tonår. Det har varvats med ångest över att snart inte kunna ses som ungdom, samtidigt som jag älskar att fylla år eftersom det är två dagar före alla hjärtans dag och det är fullt med hjärtan och nallar överallt då! Det hör liksom till att det är hjärtan och rött och godis på min födelsedag!
Men fyllde år gjorde jag, det kunde jag inte göra något åt. Släkten kom och åt middag och jag fick en massa fina saker. Bland annat Vänner den 10:e DVD-boxen!! Har inte nian än, men när mamma skulle köpa den var den slut, så jag ska få den i efterskott. Min samling är komplett, och jag är lycklig. Snacka om att vara en material-girl!

För tillfället har jag en liten släng av halsont och snuva, men jag hoppas det ska gå över snart. Till söndag måste jag iallafall vara frisk, för då bär det av till Sälen!

Om en chokladboll

Detta inlägg tillägnas bagaren på Café 60.


Ikväll var jag på Café 60 med några av tjejerna. Vi skulle gått på bio, men det blev inte av och det är en annan historia. Den här historien ska handla om en chokladboll. En chokladboll som var stor och mörk och verkligen smälte i munnen. Den smälte förstås redan på fatet på grund av den otroliga hettan inne i cafeet...
Men ja, den var verkligen himla mörk och chokladig. Lite smörsmak också, vilket jag tycker mycket om. Nästan i klass med chokladbollarna på Lill-Annas bageri!
Sådär, nu har jag lovsjungit den, och folk som eventuellt undrade över namnet på denna blogg har väl fått sitt svar nu...

Helgen har varit mysig, och den historien drar jag också en annan gång. Helgen är ju trots allt inte slut än.
Och imorgon (eller idag, beroende på hur man ser det) är det min dag!


Da Vinci-koden

Till att börja med måste jag replikera Björns kommentar till förra inlägget: Döm inte filmen på förhand, jag gjorde det också men så när Jenny (fast egentligen var det någon annan) rekommenderade den så såg jag den. Du skulle säkert grina! Och John Travolta spelade nästan över måste jag säga. Joaquin Phoenix däremot gjorde hela filmen!

Imorgon är sista dagen på denna praon, och det är faktiskt skönt. Det har varit intressant, men det har inte funnits så mycket för mig att göra. Nåväl. One more day! Sen är det helg, en extra speciell helg för min del, och sen nästa praktikvecka, denna på DUKiS.

Jag håller på och läser Da Vinci-koden just nu, har skjutit upp det länge nu, och bestämde mig för att jag måste göra det innan filmen kommer i maj (med bedårande Audrey Tautou). Har inte läst ut den än, så avslöja inte slutet!! Men är ändå nyfiken på vad ni som har läst den anser om den? Är det sant det som påstås om Jesus och hans liv? Författaren Dan Brown har ju skrivit i början av boken att alla beskrivningar av konstverk, hemliga sällskap, ceremonier m.m är korrekta. Men han har också sagt att den ska ses som en roman.
Ja som sagt, vad tror ni? Personligen tycker jag att det känns väldigt lockande att tro på detta, särskilt som kvinnor beskrivs som gudinnor :)

Det speciella bandet mellan mor - dotter

Nu har praktiken varat i två dagar. Jag har fått en oändlig massa information, träffat ett par föräldrar, varit på Alvik-skolan och på ett möte. På detta möte träffade jag Gunilla, min gamla hemvägledare, och Marie, dagischefen. Alla ni Boken-barn, ni minns väl dom?? Himla roligt att se dem igen iallafall, och vilken chock att inse att jag faktiskt är lika lång som dom, och inte typ två meter kortare!


Måste bara berätta vad som hände mig och mamma i lördags.
Jag skulle åka hem och behövde packningsråd, mamma är överlägset bäst på att packa. Ja faktum är att de flesta nog är ganska överlägsna mig i packning!
   Hursomhelst så ringde jag hem, men det var upptaget. La på och gick mot bordet för att lägga ifrån mig telefonen. Då ringde det, och jag blev väldigt förvånad när jag såg att det var hemnumret, det var ju upptaget tre sekunder tidigare.
   Det var mamma och hon frågade hur det var med mig och så. Jag berättade att jag just försökt ringa hem, men att det var upptaget. Mamma sa lite förvånat att hon inte pratat med någon, men att hon alldeles nyss försökt ringa till mig, men fått något konstigt meddelande att numret inte gick att nås för tillfället. Men hon försökte igen med detsamma och då kom hon ju fram.
   Alltså hade vi ringt varandra precis samtidigt, och därför inte kommit fram till varandra! Anar att navelsträngen inte är avklippt, bara osynlig!


Som avslutning ska jag tipsa om en film jag såg igår, Ladder 49. Det var en mysig snyftfilm men den var också väldigt amerikansk. Samtidigt var den välgjord och en fin hyllning till alla vardagshjältar. Det finns många där ute som borde få mycket mer cred än vad som är fallet idag. 
John Travolta är med också (inte huvudroll) avgör själv om det är ett plus eller minus!

Den lilla flickan och den vuxna kvinnan

Efter en supermysig fredagskväll med Jenny och Mallan och en massa vin (lite baileys och grogg slank visst ner också...) så är man hemma i Stockholm hos föräldrarna igen. Känns härligt, blir behandlad både som deras lilla flicka och som deras (nästan) vuxna dotter. Det vill säga att de köper godis, glass och tidningar till mig, samtidigt som de låter mig ta bilen och dricka vin till middag. Ja, alltså inte på samma gång.

Imorgon är första dagen på praktikvecka nummer ett. Jag kommer att befinna mig på Karolinska Sjukhuset på Hörselkliniken (Plan 2)   :)
Min handledare är socionom till yrket och det är därför jag ska göra praktik hos henne. Och inte som t.ex. audionom. Känns som att jag har haft tillräcklig kontakt med sådana under de senaste 18 åren.

Hennes arbetstider är 8-16.30, men jag hoppas på att få något kortare dagar (läs: sovmorgon) eftersom skolan sagt att vi ska jobba 35 timmar i veckan. Men jag ska inte klaga, min kära vän Jenny misstänker att hon måste börja klockan sju. Jag lider med henne. 


Avslutar med ett citat från en helt underbar film. Ni som känner mig har säkert inga problem med att gissa vilken.

Alfred talking to Tristan (det vill säga Brad Pitt):  I followed all of the rules, man's and God's. And you, you followed none of them. And they all loved you more. Samuel, Father, and my... even my own wife.

Just det -  Höstlegender. En av de bästa filmerna i mänsklighetens historia!
Beställde den idag på CDON bara 89 kronor och så fraktfritt.

TIPS
till er alla studerande! Med CSN kortet får ni fraktfritt på allt. Ni behöver en kod som finns på CSN's hemsida.

Sköt om er!





Packningstrubbel

Jag har en riktig pluggkväll ikväll. Har läxor till alla ämnen som jag har imorgon, utom ett. Men är klar med det mesta så kan unna mig en paus.

Borde fundera på packningen, hur jag ska få hem kläder för tre veckor i min lilla (nåja..) väska. Hoppas jag kommer på en lösning innan lördag, annars kommer det att bli som förra gången jag skulle åka hem med för mycket packning. Jag stuvade helt sonika ner det jag inte fick plats med i allehanda påsar som jag grävde fram lite här och var ur lägenheten.

När jag var på väg ut till bussen, och kände mig som värsta bagladyn, hände det förstås. En av påsarna sprack och allt trillade ut. Jag blev superstressad och fick liksom hjärnstillestånd. Vad göra liksom?
Tur för mig att KJ var med och visade prov på lite mer handlingskraft än jag själv. Han stoppade ner lite grejer här och lite grejer där i mina övriga påsar, och även i hans, och så var vi på väg igen. Fick med mig allting hem utan ytterligare missöden.

På tal om KJ, han upplyste mig nyss om att luft smälter vid 218 grader. Skulle jag vilja se!

Åt ugnsstekt falukorv idag, men den råkade ut för ett litet missöde vilket jag berättade för Gabi, och genast stod det om det i hennes blogg. Falukorven hälsar att den känner sig hedrad. Mohaha.

Förresten, ni som läst kommentarerna till mitt förra inlägg om Vänner har väl sett att en anonym tipsare länkade till SVD där det stod att det bara var bluff alltsammans. Inga nya avsnitt. Bedrövelse!
Nåväl.

Spanska-glosor next. Får se vad för ord det blir nu, måhända blir det ett lika långt ord som jag och Jenny fick lära oss förra veckan. Independientemente. Det ni! Vi är mäkta stolta över oss själva måste jag säga.

Adiós amigos